Η Απο-ενσωμάτιση μπορεί να παρέχει πολύτιμη υπηρεσία σε καιρούς τραυματικών γεγονότων. Βοηθάει τα άτομα να ξεπεράσουν τον αφόρητο πόνο και τον τραυματισμό. Παρόλα αυτά δεν είναι παρά μια στρατηγική επιβίωσης και με το πέρας του τραυματικού γεγονότος χρειάζεται να βρούμε τον δρόμο επιστροφής στην κανονική ζωή. Σε αυτή την διαδικασία, η επανασύνδεση με το σώμα είναι ουσιώδης. Και αυτό, αποτελεί τμήμα των στόχων των Σωματικών Ψυχοθεραπευτών κατά την εξάσκηση της κλινικής τους πρακτικής: Την Ενσωμάτιση του αισθητού Εαυτού.

Εμείς, τα μέλη της EABP, προσβλέπουμε στο να εκλεπτύνουμε την τέχνη μας και να ανταλλάξουμε μεταξύ μας νέες ανακαλύψεις που ενσωματώνουμε στην κλινική μας μεθοδολογία. Ελπίζουμε επίσης στην αμοιβαία επικοινωνία με συναδέλφους συναφών ακαδημαικών και κλινικών πεδίων.

Ως Σωματικοί Ψυχοθεραπευτές, είμαστε κατ’ εξοχήν ειδικοί στις κλινικές συνέπειες της σωματο-ψυχικης ενότητας, με τον ίδιο τρόπο που οι συνάδελφοί μας από άλλα πεδία έχουν την δική τους εξειδίκευση σε άλλα σημαντικά θέματα. Μαζί μπορούμε να κινηθούμε σε ένα ανώτερο επίπεδο πολυπλοκότητας που θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας ή τους ασθενείς ή αναλυόμενούς μας ώστε να αγκυρώσουν τους αισθητούς/βιωμένους Εαυτούς τους σε μιά ασφαλή εμπειρία των Σωμάτων τους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την κοινωνία και να την υποστηρίξει στο να ξεπεράσει την απ-ενσωμάτιση που δημιουργήθηκε τόσο από την Καρτεσιανή σκέψη όσο και από τις συνέπειες του τραύματος και της φτώχειας.
Το Συνέδριο θα προσφέρει μιά ποικιλία από κύριες ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία για κοινωνική συναναστροφή στα ντρίνκ, στα γεύματα και στο επίσημο δείπνο.

Μοιραστείτε την Γνώση και την Χαρά!

Ελάτε στο Συνέδριό μας στην Αθήνα, στις 13-16 Οκτωβρίου 2016 ή ακόμη παρατείνετε την εμπειρία σας με την μετασυνεδριακή εκδρομή-event στο Σούνιο την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Λίντυ Έβερτσεν

Πρόεδρος της ΕΑΒΡ