Εκδρομή στο Ακρωτήριο Σούνιο – Μετα-συνεδριακό βιωματικό δρώμενο

Την Δευτέρα, τελευταία μέρα του Συνεδρίου, ένα μετα-συνεδριακό δρώμενο θα συνδυαστεί με μια εκδρομή στο ακρωτήριο Σούνιο, έναν χώρο ιδιαίτερης ομορφιάς και συμβολισμού.

Το δρώμενο θα γίνει στο ναό της Αθηνάς, έναν αρχαιολογικό χώρο που εμπνέει αισθήματα γαλήνης, δέους και σύνδεσης με τις πανανθρώπινες ρίζες

Προαιρετικά, θα ακολουθήσει περιήγηση στο ναό του Ποσειδώνα (είσοδος στο Ναό του Ποσειδώνα 8 €), Θεού της θάλασσας και του ασυνείδητου και βουτιά στα γαλάζια νερά του Αιγαίου (εάν το επιτρέψει ο καιρός).

Στη συνέχεια, όσοι από εσάς το επιθυμείτε, μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις παρέα με τους συναδέλφους σας σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής.

Μετά το μεσημεριανό θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να περιηγηθείτε στην γύρω περιοχή ή να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνοντας ένα από τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα της περιοχής του Σουνίου.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση με λεωφορείο από την είσοδο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ 09.00
Μετασυνεδριακό δρώμενο 10.30 – 12.30
Μεσημεριανό γεύμα 14.30
Επιστροφή 18.30

Παραθέτουμε την περιγραφή του συναδέλφου Παναγιώτη Σταμπόλη, Προέδρου της Επιτροπής Επιστημονικού Περιεχομένου του Συνεδρίου, σχετικά με το βιωματικό μετασυνεδριακό δρώμενο:

Μέρος μιας προχωρημένης Θεραπευτικής διαδικασίας στις Ραϊχικές Σωματικές Ψυχοθεραπείες, είναι η επανασύνδεση του ατόμου με τον συγκινησιακό, πνευματικό και ενεργειακό του πυρήνα. Για τον Ράιχ, αυτή ήταν η αποκορύφωση, ο καρπός και ο στόχος της διαδικασίας της αποθωράκισης, της υπέρβασης του δευτερογενούς συγκινησιακού στρώματος. Για τον Ράιχ, ο πυρήνας αναδύεται από τα βάθη του ωκεανού της κοσμικής οργονοενέργειας, γίνεται ενσώματος μέσα από τις βιολογικές διαδικασίες της ζωής, και επιστρέφει πίσω σε αυτόν μέσω του θανάτου του οργανισμού.
Αυτή η ιδέα του πυρήνα, βρίσκεται στους περισσότερους μη-θρησκευτικούς δρόμους της Ανατολής και της Δύσης, είναι η ενσώματη εσωτερική φλόγα, ο εσωτερικός ήλιος, ο σπόρος του Ίνκα, η Βουδδική Φύση, η πρωταρχική φύση που εκδηλώνεται σαν ήλιος στον ουρανό της διάστασης εκδήλωσης των φαινομένων (Νταρμακάγια). Στον δρόμο της Ενεργειακής Θεραπευτικής, κανείς συνδέεται με την ενέργεια του ουρανού, της μητέρας Γης, του ήλιου και της Σελήνης, των στοιχείων, κι εξαγνίζει την κατάστασή του από ενεργειακά και αντιληπτικά εμπόδια, κι ενισχύει τον πυρήνα του, την εκδήλωσή του και την επίγνωσή του. Σε αυτό το σύντομο δρώμενο, με την χρήση απλών και άμεσων τεχνικών, θα συνδεθούμε με τις ζωντανές ενέργειες των στοιχείων αυτού του πολύ ιδιαίτερου χώρου, που έχει επιλεγεί και χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους Έλληνες ως τόπος δύναμης και ενοποιώντας μέσα μας τις αρσενικές και τις θηλυκές ενέργειες θα ενισχύσουμε την ενσώματη σύνδεσή μας με τον πυρήνα μας και με το Σύμπαν.
sounio1sounio2sounio3