Επιπλέον, νοιώθω πολύ περήφανη που καταφέραμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευκαιρία που μας δίνει η διοργάνωση του Συνεδρίου και να δημιουργήσουμε δίκτυα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με το περιεχόμενο του Συνεδρίου και την Σωματική Ψυχοθεραπεία γενικότερα, με συναδέλφους από άλλους χώρους.
Στα δίκτυα αυτά προσκαλέσαμε να συμμετέχουν συνάδελφοι από όλες τις κατευθύνσεις της Σωματικής Ψυχοθεραπείας καθώς και από συναφείς της κλάδους στην Ελλάδα. Στην ίδια πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν με μεγάλη διαθεσιμότητα συνάδελφοι μέλη της ΕΑΒΡ, αλλά και Έλληνες Πανεπιστημιακοί οι οποίοι θεώρησαν τον τίτλο του Συνεδρίου ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Κλείνοντας την ενθουσιώδη παρουσίασή μου, θα ήθελα να σας καλέσω όλους να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης συνάντησης στην οποία η σωματικότητα και η σύνδεση θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές


Παναγιώτης Σταμπόλης

Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Σωματικός και Γκεστάλτ Ψυχοθεραπευτής. Εκπαιδεύτηκε στην Χαρακτηρο-αναλυτική Νευροφυτοθεραπεία, στην Θεραπεία Γκεστάλτ, στην Σωματοδυναμική Ανάλυση, και στην Θεραπεία του Τραύματος και του Μετατραυματικού Συνδρόμου, στην Συστημική Αναπαράσταση από τον Β. Hellinger, και στην εργασία αποκατάστασης του δεσμού. Είναι επίσης Εκπαιδευτής και Επόπτης στο Ελληνικό Iνστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα, και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της EABP.
Πρόεδρος του Συνεδρίου και της Επιτροπής Επιστημονικού Περιεχομένου του Συνεδρίου

«Σε αυτό το Συνέδριο φιλοδοξούμε να συντελέσουμε στην αποκατάσταση της Σωματικής Ψυχοθεραπείας στην διάσταση που της αξίζει και της δίνει όραμα και βαθύτητα: πιο κοντά στους ανθρώπους, στην κοινωνία και στην αρχική πολιτική της διάσταση· πιο κοντά στην σύγχρονη φιλοσοφική και διεπιστημονική σκέψη. Επίσης να μας φέρει πιο κοντά ως θεραπευτές που στην εργασία μας έχουμε ως επίκεντρο το σώμα, την συνειδητότητά του και την εκφραστική του κίνηση.»