Панел 3

ИДЕНТИЧНОСТ И КУЛТУРАЛНИ АСПЕКТИ

ДЖИЛ ВАН ДЕР АА – председател на панела

ИДЕНТИЧНОСТ И КУЛТУРАЛНИ АСПЕКТИ

Джил Ван Дер Аа (родена в Нова Зеландия) е учила история, което е и преподавала преди да последва страстта си към театъра. След като се премества в Холандия, тя създава англо-говоряща театрална група в Амстердам и по-късно се обучава в областта на психотелесната терапия.  От 2000-та година насам тя работи с EABP в качеството си на конгресен организатор, член на управителния съвет, председател на PR и комисията по членството, както и като главен редактор на IBPJ. Почетен член на EABP е и след пенсионирането си работи по “История на Европейската Асоциация по Психотелесна Психотерапия”. Наскоро издаде Kuns Zoektocht Vreugde (Поход на изкуството към радостта) – сборник от интервюта с хора на изкуството в Холандия.  

МАРК РАКЕЛМАН

ДА ПОМОГНЕМ НА „ИСТИНСКИЯ МЪЖ“ ДА СТАНЕ ИСТИНСКИ МЪЖ

Марк Ракелман е роден през 1964, психотелесен терапевт и фамилен терапев от Берлин. 

Треньор и супервизор в психотелесната терапия и терапията на двойки, автор на множество професионални статии и книгата ‘Make Love – das Männerbuch’. Заместник председател на Германската Асоциация по психотелесна терапия (DGK) и член на Борда на Европейската Асоциация по психотелесна терапия (EABP).

РУБЕНС КИГНЕЛ

КУЛТУРАЛНИТЕ ИДЕНТИЧНОСТИ МОГА ДА СПОДЛЯТ СВЕТА

Рубенс Кигнел има докторска степен от Университета в Болоня, Италия. Той е психотерапевт, и международен преподавател по Биодинамична Психология и Биосистематика, както и гост-лектор в университета в Сао Паоло, Бразилия.  Той преподава своя метод в множество държави в Европа, Северна и Южна Америка, както и в Бразилия и Япония. Заедно с Маурицио Ступиджа, той е съосновател на Биоинтегралния Институт по Телесна Психотерапия в Токио. 

МОРИТ ХАЙЦЛЕР

дЖЕНДЪР ИДЕНТИЧНОСТТА И ГНЕВЪТ НА БОГА. КАК КУЛТУРАЛНИТЕ ОЧАКВАНИЯ ДЕТЕРМИНИРАТ ВЪЗПРИЯТИЕТО НА ТЯЛОТО.

Морит Хайцлер е опитен релациионен психотелесен психотерапевт, супервизор и треньор, който регулярно води уъркшопи и терапевтични групи. От години води различни тренинг курсове в Обединеното Кралство и Израел. Специализирайки в терапия на травмата, създава интегративен подход към нея, като инкорпорира вътрешна и цялостна релационна преспектива, използвайки Соматична Терапия на Травмата, Психотелесна терапия, Теория на привързването, Сензорна моторика, EMDR, съвременна невронаука и семейни констелации. В своята практика Морит включва широк спектър от теории и подходи, целейки да подобри, подкрепи и леко да предизвика своите ученици към достигане на техните лични върхове в обучението. Повече информация за нейните публикации можете да намерите на: www.heitzler.co.uk

ЛЙЕРКА ЗОРИЧ

РАЗЛИКИТЕ В ОПИТА МЕЖДУ ОНКОЛОГИЧНИ ПАЦИЕНТИ

Лйерка Зорич интегрален психотелесен терапевт от Хърватска. Тя е треньор и супервизор в школа за личностно развитие. Голяма част от практиката й като психотерапевт е фокусирана върху работата с нехоспитализирани онкоболни, в която тя интегрира психотелесна терапия, теория на привързването и когнитивно-поведенческата и соматична, преживелищна теория.

САХАР НАЗЕМ БОЙНОРУДИ

Социалната идентичност на иранската жена

Сахар Назем Бойноруди живее в североизточен Иран. Тя има бакалавърска степен по Трудова Терапия от университета по Медицински Науки в Мазандаран и също така е учила в университета Фердоуси в Машхад, където завършва своето образование в когнитивните науки.  

Понастоящем тя е докторант по когнитивни науки и работи като психотерапевт в психиатричната болница “Имам Реза” . 

УЛРИХ СОЛМАН

Не само чужденецът ми е чужд, но и аз също съм чужденец за самия себе си или: уместността на транскултуралната комуникация

Улрих Солман е телесен психотерапевт (Биоенергетичен Анализ), учен в социални науки и треньор в сферата на управлението и политиката. Гост лектор в Шанхайския Университет по Политически Науки и Право (SHUPL), старши лектор в Университета Малтепе в Истанбул, публицист, блогър и член на редакаторските комисии на различни научни издания. От 10 години насам регулярно работи в Китай.