Προσυνεδριακό Εργαστήριο 1 11 Οκτωβρίου (10:00 – 13:30)

Γιόγκα και Τραύμα: Δημιουργώντας Πόρους για την Θεραπεία του Τραύματος και του Μετατραυματικού Στρες

Η Γιόγκα, είναι ένα πανάρχαιο σύστημα πρακτικών που συμπεριλαμβάνει σωματικές, αναπνευστικές, καθώς και πρακτικές χαλάρωσης και διαλογισμού, που υποστηρίζουν την ευεξία μας και την εξισορρόπηση του Σώματος και του Νου. Οι επιδράσεις των τεχνικών της Γιόγκα στις εγκεφαλικές λειτουργίες, στο νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα, καθώς και στα υπόλοιπα σωματικά συστήματα και όργανα, ήταν ευρέως γνωστές στο παρελθόν, ενώ η σύγχρονη επιστημονική έρευνα τεκμηριώνει, πλέον, την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία των χρόνιων παθήσεων, του στρες, της κατάθλιψης και του τραύματος.

Στόχος αυτού του διαφορετικού εργαστηρίου Γιόγκα, που αξιοποιεί και ενσωματώνει την Αρχαία Σοφία για τον Νου και το Σώμα, μέσα από την σύγχρονη γνώση και κατανόηση σχετικά με το Τραύμα και τον εγκέφαλο, είναι η ενεργοποίηση και δημιουργία πόρων σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και ενεργειακό επίπεδο για εμάς ή και για τους πελάτες μας, που θα μας υποστηρίξουν στην διαχείριση των Τραυμάτων μας και του Μετατραυματικού στρες.

Το να μάθουμε να παραμένουμε παρόντες, εστιασμένοι, γειωμένοι, ασφαλείς μέσα στα σώματά μας και να τα μεταχειριζόμαστε με σεβασμό και αποδοχή είναι θεμελιώδες για όλα τα παραπάνω, όπως επίσης κι η εξισορρόπηση της τονικότητας και η απελευθέρωση της έντασης συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων, ώστε να αυξήσουμε την ικανότητά μας στο να εμπεριέχουμε και να εσωματίζουμε υψηλότερες σε ένταση ενέργειες που σχετίζονται με το Μετατραυματικό στρες.

Θα διδαχθούν:

  1. σωματικές στάσεις για ενδυνάμωση, εστίαση, ασφάλεια, σταθερότητα, γείωση, αυτοεκτίμηση, εξισορρόπηση του νευρικού-ενδοκρινικού συστήματος, των εγκεφαλικών ημισφαιρίων, αλλαγή σωματικής στάσης και αποβολή της σωματικής έντασης, ώστε να ενσωματίζονται τα αισθήματα και οι συγκινήσεις μας
  2. αναπνευστικές τεχνικές για αλλαγή των εγκεφαλικών κυμάτων από βήτα (που σχετίζονται με το στρες) σε άλφα ή θήτα, απελευθέρωση νοητικών/ψυχικών εντάσεων και διεύρυνση της ενέργειας και της συνειδητότητας
  3. τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού για απελευθέρωση εντάσεων, νοητικών προτύπων, επανασύνδεση με τον εαυτό μας
  4. Γιόγκα Νίντρα, μια πανάρχαια πρακτική μετασχηματισμού του Εαυτού και απελευθέρωσης εντάσεων σε όλα τα επίπεδα

Προαπαιτούμενα: Άδειο στομάχι (τουλάχιστον 3 ώρες πριν το εργαστήριο), άνετα ρούχα, κάλτσες,Yoga mat, κουβερτάκι.

Sofia Tsoumaki

Η Σοφία Τσουμάκη είναι Οικογενειακή Σύμβουλος, Τραυματοθεραπεύτρια, Ενεργειακή και Σωματική ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Συστημικών Αναπαραστάσεων κατά Χέλινγκερ, Δασκάλα θεραπευτικής Γιόγκα, φωτογράφος και απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Γιόγκα ασκείται επί 25 χρόνια και την διδάσκει συστηματικά από το 2000, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια ή μαθήματα που ενσωματώνουν την γνώση και την εμπειρία της, από τα δύο κύρια πεδία του ενδιαφέροντός της: την Γιόγκα και την Θεραπεία.